TYÖSUHDEPYÖRÄ

Miten verovapaa pyöräetu toimii?

Työsuhdepyörä on polkupyörä, joka on hankittu työntekijän henkilökohtaiseen käyttöön. Pyörän voi hankkia joko leasing-sopimuksella, tai työnantaja voi ostaa pyörän omaksi. Työnantaja vastaa pyörän hankinnasta ja huollosta. Leasing-sopimus on helppo tapa hankkia työsuhdepyörä. 

 

Työsuhdepyörä on verovapaa 1 200€ asti vuodessa.
 

Miten me voimme auttaa?

Meillä on valmiudet tarjota erilaisia työsuhdepyöräsopimuksia.
Työskentelemme sinun, yrityksesi, parhaiden pyörävalmistajien ja tarvittaessa rahoitusyhtiön kanssa tarjotaksemme sinulle laadukkaan työsuhdepyörän! Tavoitteemme on, että sinun tarvitsee vain valita sopiva pyörä, noutaa se myymälästä ja nauttia pyöräilystä!

Ota siis yhteyttä, niin etsitään yhdessä sinulle paras mahdollinen ratkaisu!

Tarkempia tietoja pyöräedusta käytännössä:

Kun työnantajasi maksaa sinulle 100€, ensimmäiseksi työnantajasi tulee vähentää siitä verot. Tämä perustuu veroprosenttiisi, joka taas perustuu vuosittaisiin tuloihisi. Veroprosentti on yleensä 20 - 36 % välimaastossa, keskimäärin 25 %. 
Käytetään 25 %:a tähän laskuun. Jos veroprosentti siis on 25 %, vähennämme 100€:sta 25€, jolloin sinulle jää 75€. 

Seuraavaksi työnantajasi tulee vähentää eläkemaksu. Tämä on jälleen tapauskohtaista, mutta yleensä eläkemaksu on 7,45 %. Näin ollen jäljellä olevasta 75€:sta vähennetään 7,45€, ja jäljelle jää 67,55€. Lopuksi työnantajasi vähentää vielä työttömyysvakuutuksen, joka on 1,4 %, eli tässä tapauksessa 1,4€. Jäljelle jää 66€, jonka saat pankkitilillesi. 

Polkupyöräetu toimii käytännössä niin, että voit esimerkiksi tuon ylläolevan esimerkin 100€:n sijaan pyytää työnantajaltasi polkupyöräetua. Koska polkupyöräetu on verovapaa, summasta ei tarvitse maksaa tuloveroa, eläkemaksuja tai työttömyysvakuutusta, vaan voit saada esimerkiksi 100€/kk pyörää varten. Jos pyörän arvoa katsotaan neljän vuoden ajalta, sen arvo voi olla jopa 4 800€.  

Työsuhdepyörän arvo:

Jos haluat hankkia työsuhdepyörän, voit sopia työnantajasi kanssa, että saat esimerkiksi 100€ kuussa vähemmän palkkaa, ja otat sen sijaan polkupyöräedun käyttöön. Jos tämä sopii työnantajallesi, voit valita minkä pyörän haluat.

 

Yleensä työsuhdepyörä hankitaan leasing-sopimuksella 100€:lla kuukaudessa. Sopimus on työnantajan nimissä. Jos polkupyörän arvo on 2 400€, sopimus kestää 24 kk, ja jos pyörän arvo taas on 3 600€, sopimus kestää 36 kk. Maksimihinta on yleensä 4 800€. Jos pyörä on tuota summaa kalliimpi, voidaan myös sopia, että työsuhdepyörän käyttäjä eli työntekijä maksaa loput. 

Leasing-sopimuksen päätyttyä voidaan yleensä sopia, että työntekijä voi ostaa pyörän itselleen jollain sovitulla nimellisellä summalla, esimerkiksi 100€:lla. Tässä vaiheessa pyörän omistus siirtyy siis sinun nimiisi.

Kuinka paljon sinä hyödyt työsuhdepyörästä?

Yhteenvetona, työsuhdepyörän ansiosta saat käytännössä 34 % alennuksen uudesta pyörästä, ja sinun ei tarvitse käyttää pyörän ostamiseen työnteollasi ansaittua rahaa. Jos käytetään esimerkkinä 4 000€:a maksavaa pyörää, säästät käytännössä 1 156€.

Eli: säästät rahaa pyörän hankinnassa, pääset liikkumaan joustavasti ja pyöräillen, edistät terveyttäsi - ja samalla päästöt vähenevät. 

+358 (0)40 741 3816

Linnankoskenkatu 69

Porvoo 06100

Aukioloajat: tiistai - perjantai 12 - 17

Jos haluat vierailla jonain toisena aikana, otathan yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse.